maandag 15 mei 2017

Avondvierdaagse, planning, boodschappen en menu

Op de voorkant van mijn agenda heb ik de quote Every moment matters.

Soms is het goed om daar aan herinnerd te worden. Want soms heb je van die periodes dat je geleefd wordt.


Vandaag moest ik echt even de agenda gaan pakken en de week gaan plannen.
Normaal loopt alles eigenlijk gewoon wel door. Maar deze week is anders.
1 het is avondvierdaagse; oudste 2 lopen 10 km, zoon loopt 5 km en jongste dochter loopt alleen op vrijdag.
2 dochterlief moet naar de oogarts een bezoek van 1,5 uur om 10.30 vrijdag (dan eten de kinderen thuis en is jongste nog vrij
3 zoonlief heeft zaterdag een kinderfeestje van 2 klasgenootjes en mag 's avonds diploma zwemmen, aansluitend eten we dan gezellig ergens.
4 ik ben hoofdschenker voor de 10 km van de avondvierdaagse. 3 avonden zorgen dat het drinken klaar staat en samen met nog 3 mensen drinken schenken voor de kinderen van onze school. Dat is dus elke avond om 5 uur weg; kinderen afleveren bij startpunt, naar het drinkpunt rijden, alles opzetten, wachten tot ze er zijn, alles opruimen, weer in de auto en terug om de oudste 2 op te halen. Zoon wordt thuis gebracht.
OK, dat wordt plannen. Hieronder zie je mijn week in de agenda. In dit soort gevallen ben ik blij dat ik een agenda heb want mijn hoofd loopt hiervan echt over.

Hoewel ik normaal niet zo ben van een weekmenu maken in het voren. Ik wil gewoon flexibel kunnen zijn. Haal voldoende in huis om de hele week van te eten, maar wel zo dat ik kan maken waar ik zin in heb en wanneer. Moest ik er voor deze week toch wel aan geloven. En dan wil ik ook nog binnen het maand budget blijven. En dus heb ik 70 euro deze week. mmm. Puzzel. Makkelijk, voedzaam en niet te duur.

Het weekmenu ziet er als volgt uit:
Maandag wordt er nog niet gelopen: Broccoli met aardappels en gehaktbal. De aardappels heb ik gedaan zoals ik hier beschreef. Toch wel makkelijk want dan kon ik alvast wat dingen voor verderop in de week voorbereiden.
Dinsdag Broccoli-Preisoep (van een restje broccoli van vandaag een prei, paar uitjes en het kookvocht van de broccoli en gehakt)
Woensdag Spinazitaart
Donderdag Pitabroodjes met gehaktvulling en sla
Vrijdag Lasagne.
Zaterdag uit eten.

een kilo gehakt kocht ik voor 4,15. Hier kan ik 3 keer  vlees van eten.
Voor de maaltijd van vandaag, morgen en donderdag heb ik nu voorbereid. Broccoli 0.89 Prei 0.59  Zak uien kost nog geen euro, mss 25 ct gebruikt. Aardappels ongeveer 1.00 Pitabroodjes 1.58 Sla 0.69  Al met al heb ik 9.15 gebruikt voor deze 3 maaltijden voor 6 personen. Ik ben hier best tevreden over. Nu de rest van de week nog.

Moet gaan lukken, en ik denk zeker wel binnen het budget. De verjaardagscadeautjes moet ik nog even over nadenken. Voor 8jarige meisjes vind ik dat makkelijker als 8jarige jongens. Voor meisjes kun je nog wel makkelijk wat leuks maken. Zie hier Of een leuke etui met wat meidenspulletjes erin.
Hebben jullie leuke  ideeën voor jongens?

En ik zit nog te denken voor de laatste avond van de Avond vierdaagse. Sommige kinderen lopen met heel veel cadeautjes van vaders moeders, buren, opa's oma's ooms en tantes.
Ik vind de intocht heel erg leuk en ik vind het ook erg leuk om de kinderen wat leuks te geven maar ik wil ze niet volhangen. Dus mag ik ook nog 'even' op zoek naar iets leuks om ze te geven.
Volgens mij heb ik vorig jaar een Donald duck of een Katrien opgerold en hier een leuke ketting van gemaakt. Wat doen jullie met de avond vierdaagse?

Verder op in de week geef ik het recept van de Spinazi taart.

Fijne avond verder.


1 opmerking:

  1. Ha de agenda van de ac.tion. wel leuk om die zo persoonlijk te maken.
    Ik had hem vorig jaar. Dit jaar de zwarte genomen en er een extra plastic hoesje in gemaakt voor losse papiertjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Low budget smullen lasagne en milkshake

Laatst vroeg iemand op de fb pagina van  meer geld, minder stress  een vraag naar gezonde budgetrecepten. 1 van mijn favoriete recepten is ...

Labels