donderdag 18 mei 2017

Avondvierdaagse; snel, gezond en vooral lekker.

Onze kinderen zijn gek op spinazietaart. Ook in de avondvierdaagseweek is dit een heerlijk gerecht. Je kunt het namelijk al op tijd voorbereiden. Op het laatst schuif je het in de oven heb je een half uur je handen vrij. Om allerlei andere dingen te doen.  ☺
omdat we met z'n zessen  niet genoeg hebben aan 1 taart maakte ik de hoeveelheid voor 2 taarten in 1 bakvorm. Heerlijk en niet duur. Voor 1 taart ben je ongeveer 2.5 euro kwijt als je alle ingrediënten bij de Lidl koopt.

 Wat heb je nodig? (Voor 1 taart)
250 gram gekruid gehakt Ik gebruikte ongekruid gehakt en heb  het zelf gekruid
1 diepvriesdoosje spinazie a la crème (deelblokjes)
Roomkaas met kruiden 50 - 100 gr
7 plakjes bladerdeeg.
2 ei eren
150 ml melk
Peper en zout
Ingevette taartvorm omdat ik een dubbele hoeveelheid maakt gebruikte ik een grote rechthoekige vorm die ik ook wel gebruik voor plaattaart.

Rul het gehakt.
Als het gehakt rul is voeg je de spinazie toe.
Leg intussen de bladerdeeg plakjes te ontdooien.
Regelmatig omscheppen totdat de spinazie ontdooit is. Dan de roomkaas hierdoor roeren.

Bekleed je ingevette bakvorm met bladerdeeg.
Omdat ik een rechthoekige vorm heb knipte ik 4 bladerdeeg  plakjes in. Van de hoek tot het midden.
Vervolgens legde ik het ene stuk naast de snee over het andere stuk.
Zo ontstaat een mooie hoek die je goed in de hoek van je bakvorm kunt leggen
Daarna bekleed je de rest van de bakvorm
Doe hier het spinazie gehakt mengsel over 
Hierover giet je het geklutste ei mengsel 
(Ieuw dit ziet er niet uit maar het wordt echt heerlijk) 


De overige plakjes bladerdeeg sneed ik zo in 
En legde dat iets uitgetrokken over het mengsel. Die tip las ik ergens anders, weet niet meer waar.

De randjes die opstaan iets naar binnen vouwen en schuif je taart in de oven. 
Voor 35 minuten op 200 graden (hetelucht)

Had ik tijd om op te ruimen en de avondvierdaagse hapjes te maken
(Ik ben weer de kleine bakjes kwijt 😕) vandaar de plastic zakjes. 
(edit: vandaag bij een winkel maar weer een setje  bakjes gehaald. hopelijk houden deze het langer vol)

Stukjes kaas met druiven. Kinderen vonden het heerlijk.
Morgen alweer de laatste dag. Ik zal dan of zaterdag nog een stukje hierover delen.
Ik vind het voor de kinderen een geweldig evenement. Maar momenteel sta ik even op standje overleven :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Low budget smullen lasagne en milkshake

Laatst vroeg iemand op de fb pagina van  meer geld, minder stress  een vraag naar gezonde budgetrecepten. 1 van mijn favoriete recepten is ...

Labels