dinsdag 18 augustus 2015

omslagdoek, sleutelhanger en babysneakers

Deze week staat in het teken van wegwerken van opdrachten.
Een tijdje geleden liet ik dit bloemenvestje zien, waar ik mee moest stoppen vanwege kleurbad verschil. Vlak na onze vakantie kwam er alweer een opdracht binnen. Of ik een zwarte omslagdoek wilde haken. Dus zat ik vorige week met die warme dagen een zwarte omslagdoek te haken, terwijl de kinderen zich heerlijk in het zwembadje vermaakten. Kon ik ze mooi in de gaten houden en tegelijk wat doen ;-)
In 3 dagen was deze omslagdoek klaar. Gehaakt naar een steek uit een oud haakstekenboekje dat ik van manlief zijn oma kreeg. De doek is +-55 cm bij +-130 cm. Lekker soepel. Gehaakt met SMC bravo op haaknaald 5.
Ik ben er blij mee, hopelijk de klant ook. :-)

Een vriendin was gisteren jarig, zij wilde graag een gehaakte sleutelhanger. Dus greep ik terug op mijn patroon van het theepotje. En maakte daar deze sleutelhanger van.
Met letterkraaltjes heb ik haar naam er aangeregen. Die pakt met deze sleutelhanger haar sleutels zo uit de tas, lijkt me. ;-)

En als laatste nog een opdrachtje voor knalroze babysneakers:
De foto is niet geweldig. Ik maakte de foto 's avonds vlak voordat ze ingepakt werden en op de post gingen. Maar wil je meer sneakers zien... klik dan hier: 
Ik verkoop ze ook in mijn webshop.
Zelf maken? het patroon vond ik hier.
En nu ga ik snel weer verder aan het bloemenvest want daar is het garen ook alweer voor binnen.

8 opmerkingen:

 1. De omslagdoek is heel knap geworden! Ik heb ook al vaak een steek gebruikt uit oude oma-haakboekjes :-) Superleuk!
  Ik ontdekte je blog via HaakMaarAan en ga je volgen.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Sigrid, welkom op mijn blog.
   Ja dit boekje van oma is een schat. Die bewaar ik heeel goed. :-)

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige omslagdoek is dit geworden. Ik zal eens zoeken in mijn oude haakboekjes of ik zoiets kan vinden. Ik krijg er meteen zin in. En de schoentjes heb ik pas voor mijn toekomstige kleinzoon gehaakt. Helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petronille, ik heb ze idd ook gezien op je blog. Echt heel leuk. Bijzonder zeg... een kleinzoon op komst. Duurt niet zo lang meer, toch?

   Verwijderen
 3. Prachtige omslagdoek. Oude haakboekjes zijn grote schatten ❤️
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wendy, Dank je wel. Leuk dat je volgt hier. Dit boekje is echt heel bijzonder gaaf. Ik hoop dat één van mijn dochters er later ook nog wat aan heeft. maar dat duurt nog even ;-)

   Verwijderen
 4. Hoi Lize,
  Ik wil je even vertellen dat je hebt de envelop-mallen gewonnen!
  Prachtige omslagdoek trouwens!
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels